Art & Makeup Boutique

10 неща, които трябва да знаем преди да си направим Микропигментация или Микроблейдинг

микропигментация, перманентен грим, микроблейдинг
Art & Make Up Boutique

Здравейте , очарователни Клиенти на услугите Микроблейдинг и Микропигментация . Много отдавна се каня да напиша тази статия за улеснение на всички вас , преди да сте записали час за процедура на трайни вежди или устни , т.к. последствията понякога са непоправими . В последните месеци правя основно корекции на тънки перманентни вежди , синьо-зелени варианти , изсветлели случаи или микроблейдинг върху перманентен грим .

1. Ще започна с разяснение на двете процедури Микроблейдинг и Микропигментация .

Микроблейдингът е полуперманентен грим , прави се с ръчна писалка , при което се изрисуват косъмчета или се постига ефект светлосянка . Разрезчетата или т.н. имитация на косъмчета се прави на повърхностно ниво ,между епидермис и дерма , не трябва да има натиск или дълбоко полагане на пигмента , защото ще се превърне в татос , който със сигурност ще си промени цвета към синьо-зелени нюанси . Това прави метода и по-нетраен , трайността на процедурата е между 6 месеца и 1,5 г. , като процеса е индивидуален, и зависи от кожата ви .

Микропигментацията е машинен метод или т.н. перманентен грим от ново поколение . Всички нови техники за полагане на пигмент на подкожно ниво са насочени към максимално естествена визия и безболезнена направа . Разпръскватено на пигмент , което се получава при микропигментацията + различния състав на пигментите правят ефекта от процедурата по-траен – около 2 години.

!!! Микроблейдинг не покрива стар пермантен грим ! Освен , ако не е прекалено дълбоко и плътно направен , което не е целта на микроблейдинга . Микроблейдинга е метод за максимално естествена визия на веждите .

2. Много важен е момента на избора на специалист по снимки от негова работа. Добре е да се уверите ,че това са лично направени от него клиенти , а не свалени от интернет . Всеки специалист си има стил  и той си проличава в работата му. Ако снимките нямат нищо общо една с друга , може би са взети на заем за реклама.:)

3.Личния контакт и отношението са едно от водещите неща в нашата работа .Хората , които наистина ще искат да ви помогнат по вашия проблем или желание ще ги познаете по тона , личното отношение, индивидуалния подход и изчерпателността . Добре е да поговорите по телефона , на живо или на съобщение и да зададете вашите въпроси без притеснение. А не първия ви и основен  въпрос да бъде – ,, КАКВА Е ЦЕНАТА НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ВЕЖДИ ? ,, .Уверете се , че това е вашия специалист и след това коментирайте цена 🙂

4. Едни от ОСНОВНИТЕ ви въпроси препоръчвам да бъдат с КАКВИ МАТЕРИАЛИ РАБОТИ ? НА КОЯ МАРКА СА ? С КАКАВ ПРОИЗХОД СА ? и не на последно място за микропигментацията е ДАЛИ СА ОРГАНИЧНИ ПИГМЕНТИТЕ или СЪДЪРЖАТ ЛИ ЖЕЛЕЗЕН ОКСИД ?

!!! НАЛИЧИЕТО НА ЖЕЛЕЗЕН ОКСИД ПРАВИ ПИГМЕНТИТЕ ПО-ИЗДРЪЖЛИВИ ВЪВ ВРЕМЕТО ПОД КОЖАТА ВИ , НО ТОЙ Е ОСНОВНИЯ ВИНОВНИК ЗА ПРОМЯНА НА ЦВЕТА КЪМ СИНЬО , СИВО ,ЗЕЛЕНО  ! В органичните пигменти няма такава съставка . Неорганичните пигменти също могат да се променят във времето и към оранжево .

5. Дълбочината на работа също е определяща за промяната на цвета . Както споменах по-нагоре , ако пигмента е вкаран на по-голяма дълбочина и се смеси с кръвта , той ще придобие зеленикав отенък .

6. Изработката , апаратурата , пигментите са от изключително важно значение , но поддръжката след направата също . Много важно е да спазвате стриктно инструкциите на микропигментиста , да полагате нужните грижи за да запазите пигмента , под кожата .По време на заздравителния период  веждите или устните се почистват и пипат единствено с чисти тампони , без да слагаме върху тях каквато и да била друга козметика ,като фон дьо тен или гланц !!! Получените корички не се дърпат с ръце , остават се сами да паднат .

7. За някои клиенти са много стряскащи първите три дни ,когато веждите потъмняват много и след това , когато започват да падат корите . В началото смятат , че сме им направили най-тъмните вежди , а след това , че им е паднал пигмента и не сме си свършили добре работата . Скъпи клиенти това са нормалните процеси по време  на заздравяване на кожата . Не се плашете , а изчакайте да видите крайния резултат след ретуша.

8. Защо процедурите са ДВЕ ? С двете процедури постигаме крайния и траен резултат на микропигментацията . След първата процедура някои кожи , като по-мазните или проблемни изхвърлят голяма част от пигмента ,но с втората насищаме и правим веждите по-трайни .

9. Има ли БОЛКА по време на процедурата ? След като се работи на подкожно ниво е неизбежна болката. При някои  е по-голяма , при други почти не се усеща . Всеки един от нас използва обезболяващи продукти , ако е много непоносима процедурата . А факторите за болезненост са много – вид кожа , инервация , моментно състояние на организма , ръката на специалиста и неговите умения , вид игла  и не на последно място психическата нагласа . Когато ефекта е желан , клиента се абстрахира от болката ! 🙂

10. И не на последно място ЦЕНАТА !?! Цените за тези процедури варират от 100 лв. до 500 лв. Всеки , който работи с хубави материали ще бъде със средна към по-висока цена . Други ,които работят с не особенно висок клас продукти , но са с много опит също ще оценят труда си на по-скъпо . Вие сте хората , които ще прецените дали може да направите компромис за лицето си !

Надявам се да съм ви била от полза  и статията да достигне до максимално повече хора , за да бъде всеки информиран и улеснен ! Ако имате други въпроси винаги може да ни пишете на лично съобщение на страниците във фейсбук : https://www.facebook.com/artmakeupboutique/   или на e-mail :erika19@abv.bg ,тел. 0892489290 . Очакваме ви !

 

Още от блога...

Заповядайте при нас

ул. „Кестенова гора“

ул. „Кестенова гора“, 1000 ж.к. Стрелбище, София

Последвайте ни!

Art & MAKE UP Boutique

Art & MAKE UP Boutique

Typically replies within an hour

I will be back soon

Art & MAKE UP Boutique
Здравей 👋 Запази си час по-долу
Започни чат:
chat