10 съвета на всяка бъдеща Булка и перфектен сватбен Грим

Art & Makeup boutique, Сватбен грим, Професионален гримьор, Цвети Алексова
Art & Make Up Boutique

     Един от най-вълнуващите и специални дни за една жена винаги си остава нейния сватбен ден. Приготовленията обикновено започват година преди сватбата ,а перфектната визия са неизменна част от това. Реших да напиша тази статия с идеята да помогна и улесня бъдещите булки ,т.к. организацията създава напрежение в много от вас  и понякога имате нужда от малко помощ за една голяма усмивка.

1.Пробен грим .След като сте избрали вашите стилисти е препоръчително да се запознаете с тях , да поговорите за вашите желания, вкус,цветове по сватбата, стил на рокля и бижута . Ориентирайки се по вашите предпочитания гримьора ще ви предложи подходяща визия или ще изпълни избран от вас грим. За предпочитане е да се подходи индивидуално , спрямо вашите черти, цвят на очи и коса, тон на кожата, както и какъв тип е, форма на лице и очи, избор на прическа .

2.Подготовка на кожата преди сватбата . Препоръчително е преди сватбения ден да се направят козметични процедури или домашна грижа, за по-свеж и хидратиран вид. Ако посещавате козметик за почистване на лице или по-леки терапии е препоръчително да бъде поне 10 дни преди повода, ако е за по-сериозни процедури, като пилинг, препоръчвам да бъде поне три седмици преди сватбата . Радиочестотният лифтинг е много подходящ, както за заглаждане на финни линни и повдигане на овала, така и за подпухналост или оточни очи . Процедурата може да я приложите както в серия, така и ден преди сватбата за освежаване. Ако чисто финансово или физически нямате възможност може в домашни условия да си направите пилинг и хидратираща маска деня преди сватбата . За под очи може да използвате за вас или вашата майка, свекърва хидратиращи или против подпухване пачове, 15 мин. преди грима.

3.Къде е най-добре да се направи сватбения грим ?Ако искате добре изработен и дълготраен грим е желателно да бъде в салона на гримьора .Там мястото, светлината, температурата, високия стол, наличието на всички продукти са пригодени за добра работа, така и резултата ще бъде най-добър. Фотографът може да заснеме без проблем вашата подготовка на съответното място. Ако държите на посещение във вашия дом или хотел е препоръчително да се гримира на дневна светлина, място близо до прозореца, да се подсигури достатъчно пространство и спокойствие и прохладно място, т.к. в летните дни е много трудно да се направи добър грим, ако лицето се поти.

4.Кой най-добре може да прецени дали ми отива грима ? Много често мама или добра приятелка идват с вас на пробен грим, което от една страна е добре, за подкрепа и странично мнение, но не винаги помага. Много често двете страни са на противоположно мнение, по отношение на силата на грима , цветността , блясъците и контурите. Скъпи булки най-важно е вие да се чувствате добре с грима, да се възприемате и да ви дава самочувствие ,така ще имате и добро настроение за сватбата.

5. До колко силен трябва да бъде грима за да си личи на снимките ? Плътността и подчертания грим са за предпочитане, както и миглите, които се слагат от гримьора ,т.к. те завършват грима и придават отворен поглед .

6. Модерни ли са в момента цветовете . Да ,особено за устните. Не е задължително да сте нежни или с по-нют цветове ,може да експериментирате на пробния грим или да съчетаете с цвета на букета или сватбата.

7.Задължително ли е да има блясък в булченския грим ? Има лица и кожи, на които отиват повече мат продукти и такива, за които блясъка е препоръчителен. Много модерни са сега пигментите с различни цветове ,които придават много нежен блясък на очите, глитер очните линии, хайлайтърите за различните зони на лицето и очите, както и класическия блясък на устните с глос .

8. Какви са тенденции в момента ?  В момента тенденции са към по-силен грим или другата противоположност съвсем изчистен от цветове на очите, с акцент върху очна линия или мигли, и добре подчертани мат устни.

9. Колко време ще издържи грима ? Ако един грим е добре направен може да издържи и два дни /което не е препоръчително за кожата и очите ви да сте толкова време с него / . Много често клиентки споделят, че дори след като са плакали, грима се е запазил .

10. В колко часа трябва ада бъде направен грима в самия ден на сватбата ? Нашите препоръки са да не оставяте грима за накрая, точно преди взимането ви от дома , а да бъде поне час преди това, за да може да се огледа в детайли и да бъде съгласуван с обличането на роклята и догримиране на части от тялото ,ако е нужно .

И не на последно място са вашето настроение , положителна настройка и самочувствие .Те са най-добрия грим за всяка Дама , останалото може да оставите на нас 🙂

PepiFoto svatben fotograf Sofia

Още от блога...

Заповядайте при нас

ул. „Кестенова гора“

ул. „Кестенова гора“, 1000 ж.к. Стрелбище, София

Art & MAKE UP Boutique

Art & MAKE UP Boutique

Typically replies within an hour

I will be back soon

Art & MAKE UP Boutique
Здравей 👋 Запази си час по-долу
Започни чат:
chat