Как да изберем Микропигментист за нашите вежди или устни

Art & Make Up Boutique

Микропигментацията е цяла наука , не просто процес на промяна на веждите или устните ви . Тя представлява подкожно вкарване на микро частици пигмент на ниво епидермис. Дълбочината на проникване може да бъде от 0,3 до 0,5 мм. Тази процедура дава възможност да промените веждите, устните или клепачите си , както и да прикриете недостатъци или дефекти . Чрез микропигментацията може да се създаде  камуфлаж на следи от изгаряния, реконструктивни операции, витилиго (бели петна по кожата, лишени от пигмент), алопеция (косопад).

За разлика от традиционните татуировки, които оставят следи за цял живот, микропигментацията се извършва с високоспециализирани пигменти и атравматични игли, които не оставят белези. Пигментът се фиксира в кожата за период от 1 до 3 години. С течение на времето пигментите се метаболизират от организма без никаква вреда за здравето.

 

 

Как да изберем специалист, който да промени нашите вежди или устни ?

Преди да сме се подложили на каквато и да била процедура е добре да се информираме какво представлява тя , как се извършва и на какво ниво е специалиста, който я прави . След така нашумялата Микроблейдинг процедура , хората които започнаха да я правят станаха много. Микроблейдингът не е самостоятелна наука , той е малка част от Микропигментацията като знание. Много е важно да сме сигурни ,че човека ,който ще ни я направи има основни знания и умения по това направление. Направата на вежди не представлява само изрисуване на косъмчета, а познания за кожата , индивидуален подход към всеки клиент и преценка на процедурата , комбинация на цветове и пигменти , боравене с различни инструменти и апаратура за микропигментация . Изборът ни на салон или специалист трябва да се базира , както на резултати от крайния вариант , така и на познанията и възможностите му като цяло .

 

 

Оборудването също е от голямо значение . Само с помощта на висококачествени материали и апаратура могат да се постигнат добри резултати. Материалите и методите, които се използват в микропигментацията са такива, че пигментите изчезват напълно с времето, което дава възможност на клиентите да се адаптират към постоянно променящите се житейски и модни предпочитания. В нашето студио се работи с едни от най-известните и добри марки за пигменти и апарати – Softap , Goldeneye , Ofra – Bio picassa . Преди да сте записали своя час може да си направите безплатна консултация или на да ни пишете на страницата своите въпроси – Art & MAKE UP Boutique .

 

 

 

Още от блога...

Заповядайте при нас

ул. „Кестенова гора“

ул. „Кестенова гора“, 1000 ж.к. Стрелбище, София

Art & MAKE UP Boutique

Art & MAKE UP Boutique

Typically replies within an hour

I will be back soon

Art & MAKE UP Boutique
Здравей 👋 Запази си час по-долу
Започни чат:
chat